OS

Då är snart OS över för den här gången då. Hur ska man sammanfatta den? Tja, som vanligt tror alla svenska journalister och kommentatorer att vi är bäst i världen och det blir en skräll om vi inte tar medalj i varje gren. De enda som är hyfsat realistiska är de som kommenterar längdskidor. De enda jag förväntade mig medlajer i från var lag Anette Norberg och Charlotte Kalla. Förväntade mig inte ens guld, medalj räckte. De kan man alltid lita på.
Men det är bara att tacka och buga för all underhållning och säga grattis till de som överträffade mina förväntningar. De enda jag är lite besvikna på är damkronorna, vad har ni gjort senaste fyra åren? Sovit?

I dag tänkte jag testa Friskis & Svettis vid Hornstull. Hoppas det är bättre än Lindhagen.
Nu frukost, diska och fixa lite.



Och förresten, vad är melodifestivalen för skämt? Två veckor i rad med kassa låtar nu.
Jag håller fortfarande på Eric Saade och Kalle och hans spelmän!



Chins

I går fick vi för oss att vi skulle göra chins. Det var inte chinsen som var jobbigast (fick dock hjälp med varenda en), det jobbiga var snö i skorna och frusna fingrar trots att vi bara gick till andra sidan vägen, och jag med mina minihänder kunde inte få grepp runt stången helt så totalt fail. Men 1-2-3-2-1 st blev det. Med hjälp.
Det kan bara bli bättre.


Bänkpress mission.

Testade bänkpress igår - på riktigt, inte bara fjantat själv som jag gjort tidigare. Hjälp med teknik och passning, 35 kg blev det som mest. Dock efter 1 timmes cykling och ett ryggpass. Så vad ska man sätta för mål till somaren? 45-50? :)

Förresten.. vad är personliga tränare för glidjobb? Trodde jag skulle fnissa ihjäl mig inombords. Kan man inte tänka lite själv?

Finns bara en sak att säga..

2 träningspass på totalt 4 timmar, slutkörd men jag måste säga att jag nästan älskar Sats. Eller så är det bara för att det gått så jävla bra dessa två pass. Antagligen för det är annorlunda maskiner så minsta lilla ändring känns dagen efter, men har haft sådan energi så jag förvånat mig själv. 
Jag LÄNGTAR till de tre nästkommande. Synd att det säkerligen är för jävla dyrt att träna där, friskis får duga.

Nu MAT. Välförtjänat efter 2,5 timme.

Utmaningen väntar på dig!

.. eller ja. I detta fallet är det för att träna gratis.
LIte drygt att punga ut 50 spänn på friskis varje gång man ska träna, eftersom jag befinner mig i Stockholm och mitt kort endast gäller i Västerås, så i går hörde jag reklam på Spotify om gratis träning på SATS om man gjorde ett test på deras sida. Fyra enkla frågor och fyll i namn - sen kan du träna. I morgon förmiddag är vi där. ALdrig tränat på Sats så ska bli kul. Skönt att det ligger runt hörnet också bara.


BMI?

Jag ångrar att jag inte mätte bl.a midjemått när jag började träna, när jag var som störst, dvs lite mer än 30 kg sedan.
Sen tror jag inte riktigt på BMI-skalan, den stämmer inte riktigt, muskler väger mer än fett så en vältränad person kan få ett BMI som visar "övervikt". Men för att leka lite med tanken på att den stämmer, så räknade jag ut detta precis.
Hösten 2007 hade jag ett BMI på 34,3 = Fetma
- hade storlek 36" på jeans
- hade storlek L på t-shirts
Idag har jag ett BMI på 23,1 = Idelvikt
-
ca 24 % kroppsfett, vet inte exakt midjemått men återkommer med mer exakta siffror.
- har storlek 29" på jeans
- har storlek S på t-shirts

BMI skala.


Kroppsfett i % skala.




Så går världen under.

Nu vet jag hur världen går under! Det kommer finnas två dansgolv där alla ena vänner på något konstigt sätt samlas automatiskt. Ett med schlagermusik, ett med lite annat. Till och med jag dansade, rummet kommer krympa ju närmare midnatt det blir. Och det kommer vara på min födelsedag tydligen, ska få ett twisterspel och de fyra våningarna under mig bortsprängda.
Men man kan klara sig om man hittar en skum varelse och en liten vit ruta på dansgolvet, om man står i den rutan samtidigt som den 'människan' och säger Daharga så kommer man överleva. Men vem vill det när man vet att alla andra kommer dö?

Ja, det var lite vad jag drömde i natt i alla fall. Och tack för att ni borrar i hjäl er i lägenheten bredvid från klockan 7 på morgonen.

Annars har jag bara en jävulsk träningsvärk i magen idag. Ajajaj..


Peronligt rekord!

Fick till ett grymt gympass idag. Rygg, triceps, 15 min cross och 20 min cykel blev det. Jag kommer sova gott i natt kan jag lova, blivit lite sömn senaste två nätterna, somnat vid halv fyra och vaknat runt 9. I natt kommer jag sova som en stock förhoppningsvis.

Lyckades få till ett personligt rekord i dag också. Håll i er nu - 1,5 chins! Fast det kanske inte var så svårt att lyckas med eftersom jag alltid fuskat förut med motvikt, så en halv hade också varit ett rekord.
Efter att kört slut på ryggen och triceps lyckades jag ändå få till 30 armhävningar*, 50 situps, 50 benlyft och 45 sek plankan. Efter det var krafterna slut.

Innan februari är slut har jag ett mål på att klara 5 chins.

Nu ska jag välförtjänt ta mig en varm dusch, äta, kolla på Vem vet mest** - halv åtta hos mig - GE-galan - Nip/Tuck (om jag är vaken så länge)

* på knä, tyvärr.

** vet inte om jag blev dumförklarad eller något igår, efter att ha kunnat svaret på vad fröken Friggebo heter i förnamn i vem vet mest, men inte veta hur ett ägg (ätbart ägg) blev till. "Har tuppen inte hunnit dit eller hur går det till? Om du kan BIRGIT ska du fanimej kunna svara på det!" Hahahaha.


Hahahaha

"TACK"

- mitten av sidan, "Parodidans på Idolhotellet".
http://mariette.idol.tv4.se/page/7/

Som om jag inte hade träningsvärk i magen redan.

Äntligen!

Igår när jag tränade kändes det så sjukt bra. Armarna fick sig en omgång. Axlarna lite också, lite obehagligt att det knakade i den onda axeln vid varje lyft. Men men, så länge det inte gjorde ont var det ingen fara.
Idag laddar jag för ett dubbelpass, 1 timme kondis och ben eller rygg. PEPP PEPP IDAG!



Märks att man "latat" sig två månader nu :( Men nu ska det bli ändring på det!

The Boss

Måste säga att The Boss har en fruktansvärt skön röst. Älskar försnacket till en av de bästa låtarna han gjort.
Lyssna bara på detta. Lovely. Hoppas att den fungerar.

http://open.spotify.com/track/31UJsGtQSom5H0cNCdPD8u