Livets lotteri - det är visst skillnad på folk och folk.

Nu börjar den igen, den underbara vintern. Efter att ha sett alla Facebooksstatusar om hur hemskt folk tycker det är med lite snö, slask och får vänta några minuter extra på bussen i kylan. Förra vintern var jag likadan, visst det var inte kul - men man överlever.

Folk klagar varje dag på att behöva gå upp tidigt, ur sin varma sköna säng och ut i kylan för att ta sig till jobbet - kom igen, var glad att du har en varm säng och tak över huvudet! Du har dessutom varma kläder. Du får åka bil/pendel/buss/t-bana/tåg/cykla till jobbet. Vissa får gå 3 mil varje dag bara för att få vatten - som  inte ens är rent. Och ge fan i att klaga på ditt jobb, om det är så hemskt - säg upp dig och omskola dig, ingen vill ha en gnällig kollega. Tänk på de andra 195 miljoner arbetslösa i världen, någon av de skulle säkert uppskatta att ha ditt jobb, många skulle säkert göra det för halva din lön också.

Och för att inte tala om de som går i skolan. Gnäller på skolmaten, som för dig är GRATIS, och du får dessutom BETALT för att gå till skolan i form av studiebidrag eller barnbidrag - du får betalt för att du t.o.m finns till. Tänk på hur många som inte får gå i skolan eller måste betala för att få mat och undervisning.

I världens fattigaste länder dör 6 miljoner barn av så löjliga saker som diarré och lunginflammation som vi här i västvärlden botar med en liten medicinkur eller springa på toa några extra gånger på ett par dagar.

Samtidigt som en kvinna blir stenad eller hängd för att ha varit otrogen eller fått barn utan att vara gift vänsterprasslar Hollywoodstjärnorna som aldrig förut och fotograferna blir rika på deras scoop.

Nä. Det jag ville ha sagt, sluta gnäll för helvete nästa gång du står ute i kylan och väntar på bussen till jobbet med risig kista, krossat hjärta och blöta fötter för det råkar snöa lite. Det går över om du skärper till dig lite. Det gör det inte för alla.

Ta hand om varandra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0